H-klassen står sig stark

H-klassen står sig stark! Vi har bl.a. 836(!) medlemmar i H-Båtsfacebookgruppen och nytillskott varje vecka i gruppen. Vår nya hemsida har mycket trafik och det är mycket kommunikation mellan medlemmarna på nätet. 

Antalet H-Båtar ökar och så också medlemmarna i förbundet. I Jönköpingsregionen växer fleeten med 6 båtar då satsning görs på H-Båten i seglarskolan bl.a. Även i Sommen, Västervik, Mälardalen, Västkusten och Limhamn/Lomma tillkommer båtar och de senare med sikte mera långsiktigt på kommande mästerskap. 

H-Båten lämpar sig också för cruisingsegling för rimliga pengar och i vårt forum på nätet finns även utrymme för det. 

På årets tuffa SM i Stenungsund deltog ett antal nya team såsom team Gransten sailing, team Movin och Rönnebrand/Chalmers. I mästerskapet fanns team som representerade Väst-Syd -och Ostkusten samt Stockholm/ Mälardalen och de stora sjöarna. 

Det är bra H-äng i H-Båtsseglingen och årets medaljörer står sig riktigt starka även i andra regattor.

I de lokala seglingarna och större SRS-seglingarna sticker H-Båten ut och i årets Tjörn Runt vann team Dennis Olsson H-Båtsklassen före team Collberg och team Sedén som också samtliga deltog i SM-seglingarna. Samtidigt i den södra fleeten så seglade team Uno Gren in på en total 4:e plats i Saltholm Runt i konkurrens med många sportbåtar och större kölbåtar. 

Vi har ju tyvärr ett extraordinärt år med pandemins påverkan vilket gör att VM och NM ställs in, men det är bra mål att ha i sikte för nästa säsong då VM och NM kommer att äga rum i Danmark. 

H-Båten är en svårslagen båt liksom teamen! 

Seglarhälsningar

Björn Olsson

Ordförande Svenska H-Båtsförbundet 

Foton:

Tim Lorenzén , Torgil Falck och Björn Olsson

Björn Olsson

Mobil : 076 85 30 293

Mail: bjorn.j.olsson59@gmail.com