H-Båtsnyhetsbrev november 2020

Efter en extraordinär säsong så kan vi ändå meddela att mycket redan är klart inför 2021-års säsong!

Det finns förutsättningar för diger H-Båtssegling under nästa år och då både cruising, SRS-kappsegling och mästerskap, men med reservation för var pandemin befinner sig.

Vi har ett väldigt fint samarbete med det Danska H-Båtsförbundet och kalendern är klar för HBådligaen 2021 som startar i Vallensbaek den 15-16 maj och ( se separat kalender med samtliga delregattor) med höjdpunkten ; H-Boat Worlds, VM H-Boat 2021 i Struer på Jylland den 10-14 augusti.

Till detta kommer lokala regattor i regionerna i Sverige som är under planering.

I Limhamn kommer vi att starta säsongen med ett träningsläger redan den sista helgen i mars ( förutsatt väder och läget i ev.restriktioner i Covid-19).

Tillväxten av medlemmar i förbundet är god och likaså omregistreringen av båtar. Vi har snart 900(!) medlemmar i H-Båtsfacegruppen och vi har sedan tidigare i år en ny hemsida med mycket trafik.

Det är dessutom omfattande kommunikationen mellan medlemmarna för tips och råd m.m. på de sociala medierna och även direkt till oss i styrelsen.

Styrelsen som har kompletta funktioner och engagerar sig för er medlemmar, har nu klart med nästa års SM tillsammans med arrangörsstaben i Västervik den 27-29:e augusti. Vi får då nya farvatten för många av oss och vi räknar med en stor uppslutning från våra fleeter.

Det byggs på med en egen lokal fleet i Västervik och närliggande har vi flertalet aktiva team i Sommen, Motala/Vättern och Vänernseglarna.

Till detta kommer de andra regionerna = Västkusten, Malmö/Lomma/Öresund och dessutom Stockholm/Mälaren där det finns initiativ till Mälarrace och team som vi hoppas tar sig till Västervik.

Det är H-äftigt att segla H-Båt och det är en tuff och utmanande klass som fostrat många riktigt duktiga seglare ställt i konkurrens med andra klasser och segling internationellt.

Henrik Edman, själv tidigare Världsmästare och segelmakare meddelar att han aldrig tidigare under sina år som segelmakare haft så många beställningar på segel så nog är det mycket på G i klassen.

För en hanterbar peng så erbjuder H-båten segling både för cruising och kappsegling. Det är en ovanligt lyckad konstruktion och kanske en av de mest linjesköna båtarna.

Som stimulans och injektion så här i november och inför 2021 så bjuder vi på ett collage av H-Båtssegling och actions!

Ni H-änger väl med ( och snyggt)?!

Seglarhälsningar

Björn

Ordförande

Mobil : 076 85 30 293

Mail: bjorn.j.olsson59@gmail.com