H-Båtsclinic och klassmästerskap 2023 den 26:e -28:e maj!

H-Båtsclinic och klassmästerskap 2023 den 26:e -28:e maj! Kompletterande info.

Domsand har ett intressant läge vid Vättern med närhet för många H-Båtsseglare. Det finns dessutom 7 st. stationerade tillgängliga båtar vilket gör det möjligt och tillgängligt för flera att deltaga både vid det vi kallar H-Båtsclinic, ett träningsläger och i direkt anslutning även ett klassmästerskap i H-Båt 2023.

Vi sätter Domsand på kartan och som en del både i Smålands-och Sveriges seglarförbund. Tanken är att nya och rutinerade seglare kan träffas där möjlighet ges för nytillkommande seglare att få tips och råd både praktiskt på vattnet och via genomgångar i land.

Som grand- final blir det sedan ett klassmästerskap under helgen efter fredagens inledande träningsläger då man fått nyvunna kunskaper.

Hålltider: Möjlighet finns att sjösätta tillresande båtar på torsdag kväll från kl. 17.00- och fredag morgon 08.00- samt lyft på söndag eftermiddag ca. kl. 15.00.

Målsättning: 3 seglingar (vardera på ca. 50-60 minuter) på en kryss-länsbana under lördagen med start kl. 10.00 och åter i hamn ca. kl. 15.00 och 2 seglingar under söndagen med start kl. 10.00 och åter i hamn ca. kl. 13.30 (såklart beroende på vädret och vinden) och då kan en segling räknas bort, annars för mästerskapet krävs minst 4 seglingar med deltagande av team som representerar minst 3 olika klubbar som är medlemmar i Svenska seglarförbundet.

Innehållsdeklaration H-Båtsclinic 2023:

Hålltider: fredag 11.00-17.00 ca: Introduktion trim och boathandling som gås igenom i hamn samt dito på vattnet med observation inklusive direktkommentarer till respektive team-praktisk tillämpning och återkoppling till regler-starter-samling åter i land med återkoppling.

Målsättning:7 båtar som stomme att utgå ifrån med lokala team och för tillresande team.

Påfyllnad av andra team med egen båt och vi bör kunna samla minst totalt ca. 15 båtar (alltså minst 8 tillresande team) inkl. de 7 båtar som finns i Domsand.

Fokus på en trevlig seglarhelg! Det blir lite av ; Domsands seglingens dag 2023!

Deltagaravgiften per team blir 3000:- totalt för deltagande och medverkan fredag till och med söndag.(i princip blir det då : 333:-/person och dag räknat på att det i de flesta båtar är 3 personer ombord, någon ev. har 4 personer och då blir det ju billigare per person). I detta ingår då båtlyft för de som behöver det.

H-Båtsförbundets nya båttrailer erbjuds också för tillresande team.

Ett särskilt anmälningsformulär kommer separat, men för planeringens skull vill vi ha er intresseanmälan till detta så snart som möjligt och ni gör det via ett mail till :

bjorn@businesshouse.se

Med seglarhälsningar för det Svenska H-Båtsförbundet

Björn Olsson

Ordförande