H-Båtsbulletin februari 2020

Det går mot ljusare tider och den milda “vintern” gör det seglingsbart!

Det är ljus även på H-båten och ni har säkert sett det redan då Dusseldorfmässans snyggaste båt var den nytillverkade H-Båten!

Vi har sedan i höstas stärkt upp vår styrelse och som “skattmästare” och kassör har vi Gunnar Sedén, sekreterare; Bengt Ramne, tekniskt ansvarig; Fredrik Kullenberg, mättekniskt ansvarig; Jörgen Lantz med support av Kjell Larsson och undertecknad, Björn Olsson som ordförande.

Vi kommer att göra vad vi kan för att vi ska få till ett lyft i vår klass och vi behöver därför även uppdatera vårt klass-och mätregister. Vi kommer att skicka ut ett underlag för detta separat inkl. medlemsbevis.

Ett aktivt klassförbund skapar också värde för er och era båtar, men framför allt så finns det möjligheter till nästan obegränsad segling både lokalt och på nationellt och internationellt plan.

I ett brett nätverk finns det förutsättningar till utbyte av tips och idéer och många rutinerade ” rävar” kan ge er som är nya i klassen stöd framöver.

Förutom den Danska H-båtsligan som har flera ”Svenskvänliga” lokaliseringar av delregattorna( notera särskilt att det Nordiska mästerskapet är planerat nu i Roskilde.). https://www.h-boat.dk/event/h-baad-nordisk-mesterskab-roskilde-sejlklub/ Se mera på den Danska H-båtshemsidan.

Nytt för 2020 blir också ett DM i Uppsala under USS-regattan då även 606:or, Finnjollar och Neppare seglar den 13-14 juni.

GKSS arrangerar också en vårregatta i Långedrag den 16-17 maj där även Drakar deltager.

Det kommer mera och SM är inte i skrivande stund klart med en arrangörsklubb, men under planering i augusti helgen efter Tjörn Runt (fre-sön) och flera lokala seglingar kommer i regattakalendern för 2020. Skriv in i kalendrarna vid era teamplaneringsträffar!