H-Båtsbullentin november 2021

H-Båtsbulletin november 2021

H-Båtssegelsäsongen 2022 erbjuder en rejäl ”goodiebag” med möjligheter till massor med segling, både lokalt, nationellt och internationellt!

– Träningsseglingar/clinics, SRS-seglingar, Cup:er, ”Runt-öarnaseglingar; Tjörn, Lidingö, Ornö, Ven, Bornholm och Själland etc., SM, H-Bådsligan i Danmark, NM i Danmark och VM i Warnemunde i Tyskland. (förbehållet att Covid-19 är under kontroll). Kappseglingskalendrarna med mera detaljer är under progress och mera underhandsinfo. kommer separat framöver.

Från H-Båtsförbundet kommer vi att stötta regionerna och de fleeter som vill arrangera träningsläger under 2022 och då står förbundet för kostnaden för tränare. Förbundet kommer också köpa en båttrailer som kan bokas av medlemmarna i samband med transport till exempelvis regattor, allt med syfte att stötta och öka antalet deltagare vid mästerskapsseglingar etc.

Årsmötet beslutade att styrelsen ska driva detta. Budget ska avsättas för ändamålet.

Facebook gruppen har vid dags dato över 1000 medlemmar. Vi måste förvalta detta uppenbart stora intresset för att öka deltagarantalet på kappseglingar i allmänhet och SM i synnerhet.

På förslag från mötesdeltagare så beslutade årsmötet att styrelsen ska ta fram T-shirts, dekaler och flaggor för att marknadsföra och öka synligheten för H-båtsklassen

Säsongen 2021 har delvis varit extraordinär med pandemins påverkan, så även tillfället för årsmötet, men det är mycket på gång inom vår klass. Styrelsen har haft 3 styrelsemöten under året samt en del operativa avstämningar inför kommande arrangemang etc.

Aktivitetsnivån och tillströmningen av nya medlemmar i Facebookgruppen; ”H-båt” är hög och för verksamhetsåret 2021 kan vi räkna in över 1000 medlemmar (!) i den! Detta forum har vuxit sig ännu starkare under verksamhetsåret. Det är frågor, tips, kommentarer, idéer högt som lågt och stort engagemang från många av oss H-båtsseglare, både kappseglare och cruisingseglare.

Precis så ska det vara och tillsammans ger det ett värde att vara med i vårt klassförbund där vi driver frågor och stöttar er som är nya i gänget och det finns nästintill alltid någon rutinerad och erfaren att fråga och det brukar vara snabba och praktiska svar.  

Vi har satsat en hel del på kommunikation under verksamhetsåret där vi propagerat för H-Båtens möjligheter både för etablerade och nya seglare i klassen. Det är en ovanligt lyckad konstruktion och en båt för alla där du för rimliga pengar kan få ut mycket av den både för semestersegling och på kappseglingsbanan. Vår hemsida tycker vi andas 2021 och ska underlätta för medlemmarna att hitta det de söker och inte missa något när det händer.

Från styrelsens sida har det dessutom gjorts utskick som genererar respons i form av nya medlemmar och vi har fortlöpande uppdaterat registret och matrikeln med ägarinformation. Detta gör också att vi slår vakt om värdet i våra H-Båtar.

Ni har möjlighet att teckna medlemskap både personligt och för hela besättningen och har ni inte gjort det så fixar ni det enkelt via den nya hemsidan. Styrelsen har också initierat en öppen tävling där medlemmar är välkomna att skicka in reportage från lokala seglingar, turseglingar, träning-och kampanjer i team, tips och råd som ger ett lyft för H-Båtslivet etc. Vi har bevakat H-Båtens position på internationell nivå och via våra fleeter ser vi till det lokala. Samarbetet med våra kollegor i de övriga H-Båtsländerna har varit bra och vi driver även där frågor som ska utveckla klassen. H-Båtsseglarna i toppskiktet håller väldigt hög klass även i andra klasser och H-Båten har fostrat många kända proffsseglare och olympier. Lika viktigt är det att den lokala seglingen får sitt fokus och även här så sticker H-Båten ut i resultatlistorna vid SRS-seglingar, men allt är ju inte och ska inte vara kappsegling utan vi fångar också ”bara vara-segling” och njutningen med seglingen i största allmänhet inkl. långfärder.

Några exempel på aktiviteter under verksamhetsåret 2021:

– SM i H-Båt i Västervik den 27:e -29:e augusti

-H-Båtarna hade dessutom egen ”klass i klassen” under Tjörn Runt 2021 och höll sig väl framme.

-Domsand båtsällskap har köpt in 5 H-båtar för vuxenseglarskola och där stöttar förbundet med kompetens och råd för verksamheten.

-Ett flertal team har hållit sig väl framme vid SRS-seglingar lokalt och regionalt.

– I Malmö har man kört träningsseglingar med egen förtäring utan samling före och efter. Likaså i Långedrag med liknande upplägg samt lokalt i Stockholm genom bl.a. Gransten Sailing.

SM 2022 kommer att genomföras i Ystad den 11:e augusti – 14:e augusti. ⛵️Det blir ett samarrangemang med Nordiska Folkbåtsförbundet. Ystads Segelsällskap står som arrangör och det finns förutsättningar för en riktig seglarfest. Skriv in i kalendrarna och samla teamet

Den Danska H-Bådsligan erbjuder ett stort antal seglingar under 2022, varav närliggande Vallensbaek.

WORLD CHAMPIONSHIP

https://h-boat.org/en/events/calendar/race-result/world-championship

2022-07-03–2022-07-08

MSC, Baltic Sea, Warnemünde (Germany)

Det är H-äftigt att segla H-Båt! H-äng med 2022!

Läs Bullentinen som pdf här

2 kommentarer

Kommentarer är stängda.