Endagarskappseglingar lokalt kommer att läggas till i kalendern under 2017

Under 2017 kommer det att anordnas ett antal lokala endagarskappseglingar vilket vi vet att det finns intresse för.

Vi kommer också att särskilt fånga upp nya intresserade H-båtsseglare och agera mentorer för dessa. Mera info. kommer separat kring detta.SWE 602

En kommentar

 1. Hej.
  Det låter kul med uppfångandet av nya intresserade. Jag heter Bo Hoffsten och jag köpte en båt i våras. Vi är tre snickare som seglar båten ihop och i år har vi på kul kallat oss Team Byggseglarna. Vi har deltagit i några seglingar hemma i Västervik samt i Tjörn Runt dit vi trailade båten. Kul och lärorikt att där få segla mot andra H-båtar. Träffade då en ung trevlig kille som med en äldre tillfixad båt deltog på SM i Motala. Han tyckte att de andra deltagarna mest höll sig på sin kant och visade inget intresse för en ung intresserad H-båtsseglare. Han seglade inte H-båt på TR. Den var såld.
  Denna lilla historia kanske kan få de gamla rävarna att öppna upp lite och ta kontakt med de nya som börjar kappsegla H-båt. Ett sådant gyllene tillfälle kan vara främst i den egna klubben men även på DM och SM. Nya seglare i klassen är troligen mycket vetgiriga, och vill onget hellre än att snacka med de mer erfarna, men vågar kanske inte riktigt ta första steget.
  Ser fram emot hur Förbundet och medlemmarna kommer att arbeta med frågan.
  V i Team Byggseglarna trivs riktigt bra i båten. Hoppas vi ses på banan. Och gärna på bryggan efter dagens segling.
  Hälsning, Bosse.

  Bo Hoffsten

Kommentarer är stängda.