H-båtsaktiviteter, hösten 2016 i den Södra fleeten

MSS cup 15 bild11

MSS Torsdagsseglingar fortsätter och går nu in i andra halvlek av 2016. Det är nära nog ”lilla-VM”  med väldigt tuff konkurrens i klubben, nu med vår nyblivne VM-guldmedaljör, Henrik Edman med team, dessutom Team Uno Gren som var VM-5:a för några år sedan i Varberg och många andra team som gillar att ta chansen att ”hugga till” när det går.

Den 27:e augusti är det klassikern, Saltholm Runt och ska det bli en H-båt igen (Team Uno Gren…?) som vinner totalt? Team Uno Gren vann totalt förra helgen tävlingen Ven Runt som numera är en Sveriges största SRS-seglingar.

Den 17:e september är det klubbmästerskap i MSS och vi vågar lova att det blir tuffa tag då.

Lördagen den 1:e oktober är ni välkomna på den traditionsenliga H-båts Le-Mansseglingen till Dragör. Här tar vi chansen till att ”hygge” oss och snacka igenom säsongen på Strandhotellet i Dragör efter det prestigefulla och glada racet över från Limhamn. Ingen vet på förhand när startskottet går och sedan är det löpning ut till båtarna som får ha seglen på, men inte hissade och med fören utåt från bryggan. Först med att beställa en HOF i baren på Strandhotellet vinner… Något år förstärker vi racet med en dragkampstävling team mot team på hamnplanen i Dragör.

Halloween Race/ DM H-båt Syd äger rum den 29:e oktober och är nu en av de största lokala klassbåtsseglingarna. Det är en riktig seglarfest där vi också har J24:or, C55:or och Laserjollar på banan.

Välkomna! 🙂

Björn O

H-Båtsförbundet för den södra fleeten

swe_h-boat_imago