Vägen mot VM-del 3 Västkustteam återupptar H-båtskarriären

I vår serie där vi presenterar de svenska VM-teamen 2015 har vi nu kommit till ett team från ”framsidan” .

SWE 609 in action 1

Foto: Marie Kron MSS Cup 2015

Ramne & Larsson återupptar nu H-båts karriären på allvar.

Vi kappseglade en del under första halvan av 90-talet och tog sen en paus på ca 20 år för att fostra barn, försöka göra karriär, renovera hus etc. Vi har familjeseglat relativt intensivt under mellantiden i diverse båtar anpassade efter familjeförhållanden. För några år sedan köpte familjen Ramne en äldre H-båt som var tänkt att nyttjas både för yngre generationens sociala segling och äldre generationens kappseglingsambitioner. Den hade störst framgång i de sociala sammanhangen.

Vi var nere och tittade på VM i Varberg förra året och fick blodad tank. Kul att en hel del besättningar som vi kände igen från tidigt 90 tal fortfarande var aktiva och det kändes också att det var härligt drag i klassen. När vi fick reda på att VM 2015 skulle gå på Garda sjön så visste vi direkt vad vi skulle satsa på. Martin (Larsson) och jag bestämde oss för att försöka skaffa en riktigt konkurrenskraftig båt och satte oss med Hbåts matrikeln och gjorde ett brett utskick. Chansen dök då upp att köpa SWE 609 som verkligen var topputrustad och i superskick. Till årets säsong har vi också kompletterat med ett nytt North ställ.

admin-ajax 

Träning i hemmavattnen på Rivöfjorden.

Påsksemestern förlade vi ner till Italien och hann med två dagars segling på Gardasjön med inhyrda Solingar och sedan fyra dagars skidåkning i Canazei. En riktigt bra kombo i fantastiska miljöer som jag varmt kan rekommendera. Del av våren gick åt att skaffa BE körkort och premiär på våra hemmavatten utanför Långedrag gjorde vi 2:a maj. Vi kör nu ca 3 gånger i veckan inklusive tisdagsseglingar på Långedrag. På tisdagsseglingspremiären fick vi bekräftat att farten finns och att manövrarna sitter.

Foto: Team SWE 609 eget arkiv

Träning Gardasjön 20150406_104627 (1)

 

SWE 609 in action 2

Foto: Marie Kron MSS Cup 2015

Vi kommer att köra MSS cup, DM väst, eventuellt Danska Mästerskapet och SM innan vi drar söderut till Garda och är gärna med om det dras ihop träningshelger däremellan. Vi ser fram mot  härliga kappseglingsupplevelser inklusive gôtt Hbåts umgänge och Hbåts tjôt.

 SWE 609 – Garbo

Bengt Ramne  Martin Larsson  Malte Larsson  tävlande för GKSS