SM i H-båt 2-5 juli 2014 i Lomma

Lommabuktens Seglarklubb är i år arrangör till årets öppna SM 2-5 juli. Seglingarna kommer att genomföras i Lommabukten strax utanför hamnpiren. Här har klubben tidigare arrangerat tävlingar och större mästerskap och vi kommer att gör allt för att kunna bjuda på några riktigt fina SM-dagar.  Förberedelserna är i gång sedan en tid tillbaka och vi räknar inom kort med att publicera inbjudan med en hel del praktisk information.  Lomma har redan nu ett stort utbyte med seglare från Danmark och förhoppningen är att vi ska kunna locka danska H-båtsseglare till tävlingen. Förutom svenska och danska besättningar hoppas vi också på att få deltagare från övriga nordiska länder samt Tyskland.

h-båt, lomma

Banan kommer, som nämnts ovan, att läggas strax utanför hamninloppet till Lomma hamn. Vid västliga vindar kommer det att bra möjligheter att se både start och målgång från hamnpiren. Lommabukten erbjuder mycket bra seglingsvatten. Till skillnad från många andra platser längs Öresundskusten är strömmen i Lommabukten oftast svag. Den vanligtvis förhärskande vinden kommer från sydväst till väst men ibland kan det bli ostliga vindar som helt ändrar förutsättningarna.

Förutom fina kappseglingar satsar vi och så på att erbjuda möjligheter till trevlig och gemytlig samvaro i hamnen efter avslutad segling. Några dagar sammanfaller med kvartsfinalerna i fotbolls-VM i Brasilien. Matcherna går efter seglingarna och finns intresse kommer vi att arrangera så att vi kan följa matcherna gemensamt.

Den naturliga porten för all information om SM blir klubbens hemsida www.lbs.nu. I skrivande stund är det sparsamt med information men vi kommer succesivt att fylla på. Det är också via klubbens hemsida som du anmäler dig.

Hjärtligt välkommen till Lommabuktens Seglarklubb och Lomma 2-5 juli 2014.