Kalender 2015

Här är en kort beskrivning av årets seglingar i H-båtssverige vilka vi hoppas att så många som möjligt ska delta i. När ni vet vilka ni vill delta i är det trevligt om ni visar ert intresse genom att kolla och fylla i här. Information om VM är på väg och kommer i en separat artikel!

sdv

9 maj – Lidingö runt

Säsongen i Stockholmsregionen startar traditionsenligt med Lidingö runt som brukar vara en populär segling med flera H-båtar.

16 maj – MSS cup

Säsongen i söder börjar med MSS cup som brukar vara ett mycket bra arrangemang med täta starter, täta rundningar och täta målgångar!

23 maj – Ornö runt

Välarrangerad segling runt Ornö i Stockholms södra skärgård. Passar utmärkt både för familjer och rutinerade H-båtsseglare

6-7 juni – DM Väst

6-7 juni är det DM väst i Stenungsund. Detta är ett mycket bra tillfälle att testa de salta vattnen i Bohuslän inför Nordiska mästerskapen som kommer gå på samma ställe senare på säsongen.

8-11 juli – Svenska mästerskapen

Ystads SS står som arrangör för SM 2015 mellan 8-11 juli. SM i H-båt seglas parallellt med SM i Folkbåt vilket innebär mycket båtar och härligt häng både på sjön och på land. Ystad ligger också nära Danmark där Danska mästerskapen går veckan innan i Vejle som ligger precis norr om lilla bält, möjligheten att kombinera är således stor så vi hoppas få se några av våra danska vänner i Ystad liksom vi hoppas att några av våra svenska team åker till Vejle för att segla danska mästerskapen.

15 augusti – Tjörn runt

Tredje lördagen i augusti genomförs alltid Tjörn Runt. Segeltävlingen där olympiamästare och familjeseglare samsas på samma bana och tävlar under samma förutsättningar. Rundningsmärket är ön Tjörn på Västkusten.

Tävlingen lockar många H-båtar och är en av höjdpunkterna på året för många H-båtsseglare.

4-6 september – Nordiska mästerskapen

Första helgen i september ska ni boka in i era kalendrar, då är det nämligen dags för Nordiska mästerskapen i H-båt. Arrangör är Stenungsunds SS (StSS), ca 40 minuter norr om Göteborg. Det är en klubb med en stark H-båtsförankring där flera team är med i toppen. StSS är också kända för mycket bra arrangemang, exempelvis Tjörn runt som är en av nordens största kappseglingar där det årligen deltar runt 20 H-båtar. Klubben är också van att arrangera andra stora som små mästerskap, bland annat distriktsmästerkap för H-båt.

Vattnen utanför Stenungsund är lite luriga med strömmar och luriga vindvrid men då det är inomskärs blir det platt fint vatten och det utlovas täta tuffa seglingar.

Stenungsund är lättillgängligt och det tar endast 40 minuter från Göteborg, 3 timmar från Oslo, 4 timmar från Malmö och 6 timmar från Stockholm att ta sig till detta mästerskap. Från Danmark är det tät färjetrafik till Göteborg och Varberg vilket gör det snabbt och lätt att ta sig till regattan.

24 oktober – DM Syd

Säsongen avslutas med DM och Halloween race i Malmö. Precis som vanligt utlovas täta race utanför piren i Limhamn.

2 kommentarer

  1. Pingback: H-båts segelkalender är klar | Sommens Segelsällskap

Kommentarer är stängda.