Sverige är väl representerat vid årets H-båts VM i Italien

Ettan KM

Team SWE 607, tre insjöseglare från Tranås.

Sverige är väl representerat i årets H-båts VM och totalt är det nu 7 svenska team som ska försvara de svenska färgerna i Italien i juli. Vi kommer att presentera teamen efterhand här och vi startar med Team SWE 607. Ska sötvattenkänslan göra dem extra vassa i alpvattnet i Garda?

Vi lämnar över mikrofonen till skippern Kjell Larsson nedan:

Jag och Henrik började segla H-båt 2001 tillsammans med Jörgen Lantz på SWE 533 och senare SWE 582. Tillsammans med Jörgen seglade vi bl. a. 13st SM och 7st VM. Efter 13 år som gast så ville jag testa att göra en egen satsning, så 2012 köpte jag SWE 583 av Jacob Jacobsson i Malmö och seglade några klubbseglingar under 2013.

2014 kom Fredrik med och vi beslutade oss för att segla DM i Motala (1:a), SM i Lomma (14:e) och VM i Varberg (28:a). Vi var nöjda med våra resultat och bestämde oss för att satsa vidare 2015.

Som reklamen säger ”plötsligt händer det” DEN 596 (f.d. SWE 607) blir till salu i Danmark och jag kunde inte låta bli, nu ligger SWE 607 i sjön Sommen! J

Planerade seglingar 2015: DM i Motala, SM i Ystad, VM i Garda och NM i Stenungssund.

Vi tycker det är fantastiskt roligt att få träffa och segla på samma bana som Edman, Collberg, Gustavsson, Höj Jensen, Nilsen, Björnligan, bröderna Sedén, bröderna Börjesson, Almslätt, Lindsjö, Nifelt, mfl mfl. Vi försöker att se och lära av dessa duktiga seglare. Vi har under åren fått många nya vänner både i Sverige, Danmark och Finland. Just att få fightas med världsmästare och andra duktiga seglare på samma villkor och likvärdiga båtar, gör H-båten till en rolig kappseglingsklass.

Hoppas vi ses på banan!

Kjell Larsson med team

SWE 607 2

 

En kommentar

  1. Pingback: Sommens Segelsällskap är med på årets H-båts VM i Italien | Sommens Segelsällskap

Kommentarer är stängda.