Lägesrapport från styrelsen

Följande arbetar vi med inom styrelsen för närvarande och som alltid är ni medlemmar välkomna med inspel:

Vi hoppas att ni nu samlar era team till teammöten i december/ januari för planering inför kommande säsong och beaktar nedanstående. Skriv in med bläck! –Förberedelsearbetet är igång inför nästa års SM som går i Motala veckan efter Midsommar, torsdag till söndag. Målsättningen med den lokaliseringen av SM 2016 är bl.a. att underlätta och minimera transfern för flera av våra fleeter och regioner. Vi hoppas också bygga vidare på den ”ryggrad” av ”sötvattenseglare” som finns i Vänern Vättern och Sommen. Vi har också som ambition att vi nu ska kunna komma över 30 deltagare och vi vill ha er hjälp att pusha och göra PR för SM 2016 i era nätverk. Om intresset är tillräckligt stort så kommer vi att anordna en H-båts clinic dagen innan tune-up race i Motala, alltså på onsdagen. Henrik Edman kommer då att coacha och tipsa deltagarna om trim m.m.

Känns ju egentligen underligt att vi ska behöva jaga deltagare till ett SM i H-båt, eller hur?! Vasaloppets 16000 platser tog slut på 90 sekunder…

Som tidigare nämnts så finns det möjligheter att låna trailers och vi stämmer också av med dem som har nödvändiga körkort. Börja redan nu kolla av läget med potentiella dragbilar.

SWE 609 in action 1  DM2 DSC_0075

-Vi ställde tidigare en fråga till er  medlemmar vad ni saknar, föreslår etc. och som vi tar med oss från 2015 in i säsongen 2016 och vi fick förslag på att anordna en regatta för, citat: ” båtar som har några extra år på nacken och som inte är tipp-topp kappseglingsutrustade”. Vi tar till oss detta och vi ser det som en möjlighet att få ett insteg i klassen och mjukstarta.

-I styrelsen saknar vi fortfarande en sekreterare trots ett antal uppmaningar och nu hoppas vi att någon av er verkligen anmäler ert intresse!

-Vi kommer också att erbjuda nya medlemmar ett välkomstkit under nästa år, allt med syfte att lotsa in nya medlemmar på bästa sätt i klassen och vi anger även mentorer och kontaktpersoner i respektive region och fleet.

-För att underlätta den övergripande planeringen av 2016 -års regattor så kommer vi gå ut med en gallup till er alla liksom vi gjorde i början på 2015. I denna vill vi att ni anger vilka regattor ni planerar deltaga i.

-Vi uppgraderar också kommunikationen och informationen kring mätfrågor i god tid inför säsongsstart

-Dialogen är igång med det internationella och Finska H-båtsförbundet angående VM och mer info. kommer efterhand i januari månad.

-Rankingsammanställningen baserat på era prestationer under 2015 kommer också finnas framme vid årsskiftet och det är alltid intressant läsning

Hörs vi inte innan dess, så passar vi i styrelsen på att önska er en riktigt God Jul och ett Gott Nytt H-båts år 2016!