H-ärliga vårkänslor

h-båt, lomma

 

Bild: LBS arkiv

Nu är det vårdagjämning och Påsken närmar sig som traditionsenligt är säsongsstart för många seglare. I styrelsen har vi lagt en offensiv plan för 2015 och 2016 med syfte att fånga upp olika intressen och fleeters önskemål.

Sommenseglarna med Kjell Larsson & co och Brothers i spetsen är vår förlängda arm när det gäller att redan nu planera för nästa års SM. Målsättningen är att vi vid SM i Ystad ska kunna presentera en arrangör med strategisk placering i Sverige så vi får ett nav nära för så många seglare som möjligt.

Redan nu har vi 14 st. team som lagt in SM 2015 i Ystad i sin raceplan och vi vågar lova ett riktigt fint SM i fria vindar och utan ström! 7 team har också planerat in att försvara de svenska färgerna i årets VM i Italien i Gardasjön.

I menyn i år ingår dessutom Nordiska Mästerskapen i Stenungsund i september vilket borde kunna locka en stor mängd lokala seglare med tanke på att Tjörn Runt brukar samla över 20-talet H-båtar. Som ni ser finns det mycket att välja på och ta tillfället i akt att samla teamet och /eller gå samman med andra H-båtskollegor och samkör om ni inte får ihop ett eget komplett team.

Det är ju bättre att en båt kommer ut än att två ligger vid kaj! Ett bra exempel på det senare är team Bo Lindsjö/ Palle Kron som gör en riktigt häftig satsning och seglar både Alpen Cupen som tune upp i Garda dagarna innan VM och sedan också VM:et tillsammans.

Vår ”Se & Hör-reporter” har också fångat ett scoop kring team Edman som nu på allvar siktar på att ta det efterlängtade VM-guldet efter mängder av silver-och bronsmedaljer. På fotbollsmanér har man utnyttjat transferfönstret och nu seglar Bent  och Ida Pedersen som tidigare ingick i Henrik Jörhovs team som tog silver vid förra årets VM med bröderna Edman vid årets VM.

Det öppnar också upp med möjligheten att chartra Henrik Jörhovs båt och få den serverad inför SM etc. I skrivande stund så är det ett team från Stockholm som tar chansen.

För att underlätta än mera så finns det också möjlighet att låna trailers från oss i den södra fleeten för transport till mästerskapen i Sverige och det finns också vissa möjligheter att få stöttning av en chaufför med tillräckligt körkort.

Den södra fleeten med upptagningsområde Limhamn, Lomma och Ängelholm har nu totalt 15 team varav 14 satsar på någon form av kappsegling.

I styrelsearbetet lägger vi nu kraft vid att i den kommande tvåårsperioden stötta och initiera tillväxten av fleeter i bl.a. Vänern och Stockholmsområdet och vi hoppas också att årets NM i Stenungsund kan ge en boost till påbyggnad av Västkustfleeten.

Segla väl och vi ses på havet snart!

Björn Olsson

Ordförande