H-båts inlägg på Facebook

H-båtsförbundet ansvarar för två olika ingångar på Facebook. Dels Facebooksidan ”Svenska H-båtsförbundet” som du kan gilla och där vi i H-båtsförbundet lägger ut informatin, dels Facebookgruppen ”H-båt” en offentlig grupp som du kan gå med i och där mycket H-båts tips och frågor diskuteras.

Nyheter från ”H-båt” gruppen

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

21 hours ago

I received this gift from my family and it is absolutely beautiful to look at✅https://jik-shops.com/hboat ... See MoreSee Less

I received this gift from my family and it is absolutely beautiful to look at✅https://jik-shops.com/hboat

3 days ago

Nu är det officiellt och klart att Vedbaek Sejlklub arrangerar en intressant regatta den 13:e-14:e maj 2023 som är första omgången i H-Båtsligan 2023.
Ta chansen och skriv in det i kalendrarna. Det är en riktigt bra regattamöjlighet på nära håll!
Foto: från det Danska H-Båtsförbundets hemsida.
... See MoreSee Less

Nu är det officiellt och klart att Vedbaek Sejlklub arrangerar en intressant regatta den 13:e-14:e maj 2023 som är första omgången i H-Båtsligan 2023.
Ta chansen och skriv in det i kalendrarna. Det är en riktigt bra regattamöjlighet på nära håll!
Foto: från det Danska H-Båtsförbundets hemsida.

Comment on Facebook

Här ska vi samla många av H-Båtsteamen i Sundet. ⛵️👍

2 days ago

M🎅😅🎁
Välj din stil och färg.
KLICKA HÄR FÖR ATT BESTÄLLA NU! moteefe.com/-hbat
... See MoreSee Less

M🎅😅🎁
Välj din  stil och färg.
KLICKA HÄR FÖR ATT BESTÄLLA NU! moteefe.com/-hbat

1 week ago

Nice video about the H-boat ... See MoreSee Less

2 weeks ago

Håller på att renovera min H- båt fr 1980. Rutor, luckor, fribords mattor, delar av trä inredningen, beslag mm har demonterats och märkts upp. I vinter är planen att fixa ruff och förpik. När värmen kommer åter är planen fixa skrov och däck. Söker nu förslag på vad som är bäst att klä friborden med eller om dessa ytor enbart ska målas. Alla tips, förslag och tidigare erfarenheter tas tacksamt emot. Hälsn OH ... See MoreSee Less

Håller på att renovera min H- båt fr 1980. Rutor, luckor, fribords mattor, delar av trä inredningen, beslag mm har demonterats och märkts upp. I vinter är planen att fixa ruff och förpik. När värmen kommer åter är planen fixa skrov och däck. Söker nu förslag på vad som är bäst att klä friborden med eller om dessa ytor enbart ska målas. Alla tips, förslag och tidigare erfarenheter tas tacksamt emot. Hälsn OH

Comment on Facebook

På min IF gör jag samma jobb och kommer testa att spackla skovet invändigt för att få en jämn yta innan jag målar. Vill inte ha skrovmatta

Du skall ha skrovmatta, annars blir det massor med kondens invändigt på friborden.

En gång seglade jag på en Maxi 77 som invändigt var klädd med luddigt teddytyg. Jag tyckte det var lite så där, men många uppskattade den mjuka, ulliga inredningen.

Hej! Jag gjorde en liknande renovering förra vintern. Vad gäller friborden invändigt så slipade jag rent från limrester och valde att måla. Har funkat bra vid övernattning i båten och ingen kondens som runnit längs väggarna. Inte heller tycker jag att sidorna blev speciellt kalla. Gjorde lika dant i taket. Hör av dig om du vill se bilder på hur resultatet kan bli. Lycka till med din renovering!

Jag satte skrovbeklädnad på friborden i min av den PVC-typ som säljs i båtbutik för 20 år sedan. Tror mitt är 3 mm och den hindrar effektivt kondens vilket märks tydligt då undersida skarndäck och överbyggnad som bara är målat skrov istället alltid får mycket kondens nattetid. Det som ser vitast ut är målat i år med Epifanes sträcklack som jag är supernöjd med, kvarstår att fortsätta med resten av överbyggnaden invändigt.

Jag har under hösten slipat och målat med epifanes vita enkomponent lack med bra resultat. Återstår o se hur det klarar sig vid användning.

View more comments

Load more

Nyheter från sidan ”Svenska H-båtsförbundet” sidan

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Hej, alla H-Båtsseglare!

Vi är många nu och vi välkomnar särskilt er som är nya medlemmar och team i klassen.

Tillsammans skulle vi kunna bli en lång armada på nästan 2 sjömil om vi kopplade på alla registrerade båtar i en rad! 2 sjömil gör H-båten på ca. 30 minuter i en laber bris.
Vi närmar oss starkt 1000 medlemmar (!!) i vår H-Båtsfacebook där det är mycket aktivitet och ett bra forum för alla, såväl kappseglare som turseglare.
H-Båten har ett brett register för segling på olika nivåer, såväl SRS-seglingar som utmanande regattor och mästerskap.

Det är också en båt där man är delaktig med "33%" ombord (flertalet seglar på 3 man/killar och tjejer ombord och maxvikten är 300 kg), men det är ett antal besättningar på 4 personer också i teamen för att komma så nära maxvikten som möjligt.

Klassen har dessutom haft ett antal världsseglare och senare OS-seglare, såsom Jochen Schumann och Jesper Bank. De senaste årens dominant är Claus Höj Jensen som vunnit 6 raka H-Boat Worlds (!) och även mästerskap i flera andra klasser.Våra Svenska världsmästare är Jan Gustavsson med 2 VM-guld och Lars Idmyr samt Henrik Edman med 1 guld vardera.

Nivån på teamen på SM och VM är hög och notabelt är att Claus Höj Jensen även vunnit mästarnas mästare i segling i konkurrens med de allra bästa mästarna från andra båtklasser. I Sverige har Henrik Edman och Mikael Collberg med team varit dominerande och tagit SM-gulden under den senaste 10-årsperioden.

Det finns dessutom möjligheter för alla att kämpa och mäta sig mot egna delkonkurrenter som "race i racet" i både lokala och nationella seglingar. Till årets SM som kommer att arrangeras i Västervik, så möter även ett antal nya team upp. Vi märker också en klar trend till att fler ser möjligheterna till tursegling och upptäcksfärder i skärgården med den fina H-Båten. Den är lätt att hantera och en gammal båt fungerar riktigt bra som instegsbåt i såväl klassen som inom seglingen i allmänhet och dessutom till en rimlig kostnad.

Det pågår också en hel del renoveringar och uppgraderingar av äldre H-Båtar. Ett par exempel är team Göran Bergers SWE 85 Grace och Björnligans SWE 533, nu omlackerad och "snabb". Dessutom ökar andelen skolbåtar bl.a. i Mälardalen och Jönköpingsområdet och det är en trend vi ser även i Danmark.
Fina initiativ tas också lokalt och Johan Gransten med Granstensailing från Haninge, ingående i fleeten i Mälardalen/Stockholm, har initierat en vårcup.
Mattias Allroth som skeppare från Lomma och den södra fleeten har köpt tvåfaldige världsmästaren, Jan Gustafsons fina H-Båt SWE 561 Fregata och gör nu ytterligare lyft av denna redan fina båt och har ambitionen att segla både SM och VM 2021.
Det är bra trafik i H-båtsfacebookgruppen och många tekniska och praktiska frågor tas upp och får i regel en snabb lösning där tips och idéer erbjuds ofta.

Det finns mycket seglingsmöjligheter på olika plan under säsongen 2021, dock med reservation för restriktioner kring pandemin:
8:e maj Lidingö Runt

Lokala kvällseglingar startar i maj i Limhamn/Lomma/ Långedrag/ Sommen etc. Separat info. finns på respektive klubbar hemsidor framöver). Kompletteringar kommer också avseende seglingar i Sommen, Vättern och Vänern.

13-15 maj Gullviverallyt .Viggbyholms Segelsällskap

15-16 maj Vallensbaek Sejklub .H-båtsligan delregatta 1

22-23 maj GKSS Vårregatta

29-30 maj MSS Cup 2021

5-6 juni Egå Sejlklub (Haarup Mixer Cup). H-Båtsligan delregatta 2

13 juni LSS Vårregatta för kölbåtar. Långedrags Segelsällskap

8-11 juli Onsevig Sejlklub. Danskt mästerskap och H-Båtsligan delregatta 3

26-31 juli Sail Österlen-med Bornholm Runt och Hanöregattan

7:e augusti (prel.) Ven Runt. SRS-distanssegling. Råå.

10-14 augusti VM H-Båt 2021. Struer Sejlklub

21:e augusti Saltholm Runt. Malmö Segelsällskap

21-22 augusti Tjörn Runt by Cowi 2021

21-22 augusti Ingmarsö Race. Trälhavets Båtklubb

27-29 augusti SM i H-Båt. Västervik.

4-5 september Århus Sejklub. H-Båtsligan delregatta 4

11:e september Höstknalten SRS. Långedrags Segelsällskap

18-19:e september. Vejle Fjord. H-Båtsligan delregatta 5

18-19:e september. Kålö Höstkapp. Trälhavets Båtklubb

18-19:e september. Kvarnvikenregattan 2021. Kvarnvikens Båtsällskap

30:e oktober MSS Gåsaseglingen 2021. Malmö Segelsällskap

Rankinggrundande seglingar 2021:

Lidingö Runt

Tjörn Runt

Saltholm Runt

SM

VM

NM (Arrangör och datum ej klart).

Förbundet består av intresserade och engagerade H-Båtsseglare.
Som medlem bidrar du till att klassen lever och utvecklas. Det bygger också värde för dig och din båt.
Svenska H-Båtsförbundet har tre olika typer av medlemskap:
Båtägare, 200 kronor/år
Båtägare med besättning, 300 kronor/år
Stödjande medlem, 100 kronor/år
Verksamhetsåret är kalenderår; 1:e januari-31 december så betala in nu på plusgiro: 792426-9 så är du säker på att vara medlem hela seglingssäsongen.

Med seglarhälsningar
Björn Olsson
Svenska H-Båtsförbundet
... See MoreSee Less

Load more