H-båts inlägg på Facebook

H-båtsförbundet ansvarar för två olika ingångar på Facebook. Dels Facebooksidan “Svenska H-båtsförbundet” som du kan gilla och där vi i H-båtsförbundet lägger ut informatin, dels Facebookgruppen “H-båt” en offentlig grupp som du kan gå med i och där mycket H-båts tips och frågor diskuteras.

Nyheter från “H-båt” gruppen

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

4 days ago

Jag söker en gammal h-båt gärna övergiven och möglig 😃

Hämtas i hela landet
Hör av er

Tack
... See MoreSee Less

Comment on Facebook

Kan finnas en båt stående in stenungsund

Står en på land i Valdemarsvik.

Står en på land i Torslanda lagun i Göteborg. Har stått där nåt år, ingen rufflucka på den så den är säkert möglig och go invändigt. Kontakta Grefab som administrerar hamnen så kan du säkert få tag på en eventuell ägare.

Kan stå en i båthamnen i Ulvesund, Ljungskile

Helt rätt! Har precis sjösatt min som var på utförat. 😊

Tack för alla svar , ska undersöka detta 🙏

Undrar om det inte står en i Kungsör!

View more comments

2 days ago

Det ser ut att bli en bra uppslutning med H-båtar (4st anmälda just nu) till årets upplaga av Jungfrusundsregattan den 19e juni.

Välkomna på en fin mälarsegling och att anmäla er!

www.jungfrusundsregattan.se/
... See MoreSee Less

Det ser ut att bli en bra uppslutning med H-båtar (4st anmälda just nu) till årets upplaga av Jungfrusundsregattan den 19e juni.

Välkomna på en fin mälarsegling och att anmäla er!

http://www.jungfrusundsregattan.se/

3 days ago

Jag söker en uppsättning dynor till Fregata som tydligen gått förlorade under tidigare ägares hand 😢
Någon som sitter på en extra uppsättning och kanske den där brädbiten framme i förpiken man lägger i mellan styrbord och babord kojplats ?
Dom behöver inte vara superfina för tanken är att klä om dom.
#Dynor
... See MoreSee Less

3 days ago

Ett bra onsdags race på Gålö 👍😃 i vind ... See MoreSee Less

Ett bra onsdags race på Gålö 👍😃 i vindImage attachmentImage attachment

1 week ago

Jag har sett att många kappseglande H-båtar har en smart spinacker-påse hängande i ruff-luckan när man hissar och tar ner. Finns det någon färdig lösning med påse och upphängning att köpa, eller finns det någon som kan ge bra tips/foton hur man gör detta på ett smart sätt? ... See MoreSee Less

Comment on Facebook

Finns små travare som man kan peta in där luckan löper, en segelmakare kan hjälpa där sen syr man en tygpåse som har ungefär samma mått som hålet. Ungefär en kub, de sidor som inte är längs med luckans spår kan ha en latta som hjälper till att hålla ut ”kuben”. Henrik Edman kan säker hjälpa till!

Passar travare på alla luckor? Vi har vanlig kappelknapp (den man vrider) i de fyra hörnen. Mot sittbrunn sitter de i taket någon cm in, fram sitter de på kanten mot nedgången

Jag spände två snören i rufftaket. (Mellan nedgång och mastbalk.) Funkade toppen. Dessutom funkade det bra att torka blöta kläder på.🙂 Säcken hängde jag upp med en karbinhake i varje hörn. Säcken var med när jag köpte båten men en segelmakare fixar det lätt.

Jag har en gammal spinnakerpåse som fästs i linor i taket om du är intresserad?

Load more

Nyheter från sidan “Svenska H-båtsförbundet” sidan

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Hej, alla H-Båtsseglare!

Vi är många nu och vi välkomnar särskilt er som är nya medlemmar och team i klassen.

Tillsammans skulle vi kunna bli en lång armada på nästan 2 sjömil om vi kopplade på alla registrerade båtar i en rad! 2 sjömil gör H-båten på ca. 30 minuter i en laber bris.
Vi närmar oss starkt 1000 medlemmar (!!) i vår H-Båtsfacebook där det är mycket aktivitet och ett bra forum för alla, såväl kappseglare som turseglare.
H-Båten har ett brett register för segling på olika nivåer, såväl SRS-seglingar som utmanande regattor och mästerskap.

Det är också en båt där man är delaktig med "33%" ombord (flertalet seglar på 3 man/killar och tjejer ombord och maxvikten är 300 kg), men det är ett antal besättningar på 4 personer också i teamen för att komma så nära maxvikten som möjligt.

Klassen har dessutom haft ett antal världsseglare och senare OS-seglare, såsom Jochen Schumann och Jesper Bank. De senaste årens dominant är Claus Höj Jensen som vunnit 6 raka H-Boat Worlds (!) och även mästerskap i flera andra klasser.Våra Svenska världsmästare är Jan Gustavsson med 2 VM-guld och Lars Idmyr samt Henrik Edman med 1 guld vardera.

Nivån på teamen på SM och VM är hög och notabelt är att Claus Höj Jensen även vunnit mästarnas mästare i segling i konkurrens med de allra bästa mästarna från andra båtklasser. I Sverige har Henrik Edman och Mikael Collberg med team varit dominerande och tagit SM-gulden under den senaste 10-årsperioden.

Det finns dessutom möjligheter för alla att kämpa och mäta sig mot egna delkonkurrenter som "race i racet" i både lokala och nationella seglingar. Till årets SM som kommer att arrangeras i Västervik, så möter även ett antal nya team upp. Vi märker också en klar trend till att fler ser möjligheterna till tursegling och upptäcksfärder i skärgården med den fina H-Båten. Den är lätt att hantera och en gammal båt fungerar riktigt bra som instegsbåt i såväl klassen som inom seglingen i allmänhet och dessutom till en rimlig kostnad.

Det pågår också en hel del renoveringar och uppgraderingar av äldre H-Båtar. Ett par exempel är team Göran Bergers SWE 85 Grace och Björnligans SWE 533, nu omlackerad och "snabb". Dessutom ökar andelen skolbåtar bl.a. i Mälardalen och Jönköpingsområdet och det är en trend vi ser även i Danmark.
Fina initiativ tas också lokalt och Johan Gransten med Granstensailing från Haninge, ingående i fleeten i Mälardalen/Stockholm, har initierat en vårcup.
Mattias Allroth som skeppare från Lomma och den södra fleeten har köpt tvåfaldige världsmästaren, Jan Gustafsons fina H-Båt SWE 561 Fregata och gör nu ytterligare lyft av denna redan fina båt och har ambitionen att segla både SM och VM 2021.
Det är bra trafik i H-båtsfacebookgruppen och många tekniska och praktiska frågor tas upp och får i regel en snabb lösning där tips och idéer erbjuds ofta.

Det finns mycket seglingsmöjligheter på olika plan under säsongen 2021, dock med reservation för restriktioner kring pandemin:
8:e maj Lidingö Runt

Lokala kvällseglingar startar i maj i Limhamn/Lomma/ Långedrag/ Sommen etc. Separat info. finns på respektive klubbar hemsidor framöver). Kompletteringar kommer också avseende seglingar i Sommen, Vättern och Vänern.

13-15 maj Gullviverallyt .Viggbyholms Segelsällskap

15-16 maj Vallensbaek Sejklub .H-båtsligan delregatta 1

22-23 maj GKSS Vårregatta

29-30 maj MSS Cup 2021

5-6 juni Egå Sejlklub (Haarup Mixer Cup). H-Båtsligan delregatta 2

13 juni LSS Vårregatta för kölbåtar. Långedrags Segelsällskap

8-11 juli Onsevig Sejlklub. Danskt mästerskap och H-Båtsligan delregatta 3

26-31 juli Sail Österlen-med Bornholm Runt och Hanöregattan

7:e augusti (prel.) Ven Runt. SRS-distanssegling. Råå.

10-14 augusti VM H-Båt 2021. Struer Sejlklub

21:e augusti Saltholm Runt. Malmö Segelsällskap

21-22 augusti Tjörn Runt by Cowi 2021

21-22 augusti Ingmarsö Race. Trälhavets Båtklubb

27-29 augusti SM i H-Båt. Västervik.

4-5 september Århus Sejklub. H-Båtsligan delregatta 4

11:e september Höstknalten SRS. Långedrags Segelsällskap

18-19:e september. Vejle Fjord. H-Båtsligan delregatta 5

18-19:e september. Kålö Höstkapp. Trälhavets Båtklubb

18-19:e september. Kvarnvikenregattan 2021. Kvarnvikens Båtsällskap

30:e oktober MSS Gåsaseglingen 2021. Malmö Segelsällskap

Rankinggrundande seglingar 2021:

Lidingö Runt

Tjörn Runt

Saltholm Runt

SM

VM

NM (Arrangör och datum ej klart).

Förbundet består av intresserade och engagerade H-Båtsseglare.
Som medlem bidrar du till att klassen lever och utvecklas. Det bygger också värde för dig och din båt.
Svenska H-Båtsförbundet har tre olika typer av medlemskap:
Båtägare, 200 kronor/år
Båtägare med besättning, 300 kronor/år
Stödjande medlem, 100 kronor/år
Verksamhetsåret är kalenderår; 1:e januari-31 december så betala in nu på plusgiro: 792426-9 så är du säker på att vara medlem hela seglingssäsongen.

Med seglarhälsningar
Björn Olsson
Svenska H-Båtsförbundet
... See MoreSee Less

Västervik har satt upp en ny hemsida där ni kan läsa om SM:et och anmäla er. SM:et är ett perfekt tillfälle att möta andra H-båtsseglare och utbyta erfarenheter och lära sig nytt! Börja planera in detta!
smregatta.se/index.php
h-boat.se/sm-2021-i-vastervik-27-29-augusti/
... See MoreSee Less

Västervik har satt upp en ny hemsida där ni kan läsa om SM:et och anmäla er. SM:et är ett perfekt tillfälle att möta andra H-båtsseglare och utbyta erfarenheter och lära sig nytt! Börja planera in detta!
https://smregatta.se/index.php
https://h-boat.se/sm-2021-i-vastervik-27-29-augusti/
Load more